‘De verwarde mens’ bestaat niet – infographic
Ik was zelf ook even verward… Wil hij nou dat ik 10 infographics maak voor een boek?! En zei hij nou dat hij Bauke Koekkoek heette? Is dit een grap? Nou zeker niet! Want een jaar later is het boek een feit. Sterker nog 31 januari werd ‘Verward in Nederland’ officieel gepresenteerd.
Hierin beschrijft de Zeistenaar (43) hoe wij met zijn allen omgaan met mensen met psychische stoornissen.
Wat blijkt? Koekkoek: “De huidige aanpak voldoet niet. De psychische stoornissen zijn te hardnekkig en te diep geworteld in de samenleving.”
Lees hier Zeistenaar Bauke Koekkoek beantwoordt vragen over ‘verwarden’ het interview met het AD
Wanneer ben je verward?
Het is een lastig verhaal. Voor Bauke om te schrijven en voor mij om te illustreren. Zaken zijn nooit zwart-wit, toch aan mij de opdracht de boel scherp te stellen. Zoals al vaker gezegd; ook hier was Bauke enorm hulpvol. En ik voor hem! Ik dwong hem de boodschap zo compact mogelijk te maken. Het was een erg leuke en interessante samenwerking. Verwarrend soms, maar we kwamen er altijd uit.
Het was een flinke kluif, maar het resultaat mag er zijn!
Koekkoek?
Ja, zo heet hij echt, maar is verre van ‘de weg kwijt’.
Dr. Bauke Koekkoek werkt al 20 jaar in de geestelijke gezondheidszorg. Hij is verpleegkundig specialist, epidemioloog en promoveerde in 2011 op het onderwerp ‘moeilijke patiënten in de psychiatrie’. Hij is lector Sociale en Methodische Aspecten van Psychiatrische Zorg aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is senior-onderzoeker op het terrein van ernstige psychische aandoeningen en verpleegkundige in de crisisdienst.
Mocht je interesse hebben in het boek: hij is hier te bestellen.